Random Post: Kopyraitas
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
  • Home
  • Apie
  • Kopyraitas
  •  

    “Spicialistai”

    Labai įdomų straipsnį šiandien perskaičiau 15min.lt.

    Nors interneto tiekėjai teigė neturintys techninių galimybių užblokuoti prieigą prie pateiktų interneto tinklalapių ir tokie sprendimai pareikalautų didžiulių investicijų, nepriklausomų specialistų parengta išvada patvirtina, kad yra būdų, kaip tai galima atlikti gana nedidelėmis sąnaudomis.

    Opa. Kinija kiša krūvas pinigų beigi resursų, kad blokuotų kaikuriuos neįtinkančius puslapius, o pas mus spicialistai per keleta minučių sugalvojo genealų sprendimą.

    IT bendrovės “Informacijos saugumo agentūros” (kas per retarded pavadinimas) parengtoje išvadoje teigiama:

    kad vienas iš būdų, kuriuo galima uždrausti prieigas prie lažybas internetu organizuojančių svetainių, yra tinklalapių vardų sričių nukreipimas į vietinį kompiuterio IP adresą pasitelkus interneto paslaugų tiekėjų DNS tarnybines stotis.

    Dievaži, puikus pasiūlymas, Gaila tik, kad užsienyje esantiems DNS servams šis dibiliškas sprendimas pa barabanu. Tad betkuris norintis pasilažinti užsienyje užtruks ~ 3 minutes, kol pakeis savo DNS į užsieninius.

    Kitas išvadoje pateikiamas būdas – interneto paslaugų tiekėjo maršrutizatoriuose taisyklėmis drausti lažybas internetu organizuojančias svetaines, pagal tinklalapių vardų sritis.

    Kiek pamenu routeriuose (maršrutizatoriuose) neoperuojama vardais, o tik IP. Tad  bičiuliai iš žymios spicialistų kompanijos skambiu pavadinimu “Informacijos saugumo agentūra” lapuxnulis iš visos širdies.

    5 komentarai

    1. pow sako:

      oij, čia tik tau atrodo, kad „Tad betkuris norintis pasilažinti užsienyje užtruks ~ 3 minutes, kol pakeis savo DNS į užsieninius.“. Dauguma ten dalyvaujančių man atrodo net nežino kas yra DNS, o ką jau kalbėti apie jo keitimą :)))

    2. antonio sako:

      Vat man kaip tik atrodo, kad tie, kurie lažinasi užsienyje DNSus pakeisti tikrai sugebės.

    3. MariukasM sako:

      O man atrodo gerai, kad tokie „specai“ su savo durnais pasiūlymais apsireškia portaluose. Taip galima nuolat papildyti savo juodą sąrašėlį tomis kompanijomis, su kuriomis tikrai nenorėtum susidurti rimtuose projektuose :)

    4. Vilius sako:

      Heh, net jeigu ir pats nesugebėsi tokio dalyko išmastyti kaip apeiti. Jau yra kelios svetainės kurios parašiusios būdus kaip apeiti jeigu netyčia užblokuotų. Ir kai jau užblokuos manau atsiras dar daugiau svetainių. :)

    5. Omas sako:

      Del dns’u:
      tinkamas
      c:\windows\System32\Drivers\Etc\hosts
      sukonfiguravimas bus daug paprastesnis apejimas.

    Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
    Uždaryti
    Eiti prie įrankių juostos