Apie tai kas greita, skanu ir sveika
Šį kartą pasiruoškite užsirašyti savaitgalinės kiaušinienės receptą.
Jum reikės: poros pomidorų, 3 kiaušinių, šlakelio aliejaus, druskos ir pipirų.
Į keptuvę įpilame aliejaus ir pakaitiname, tada sudedame griežinėliais supjaustytą pomidorą. Pora minučių pakepinus, kad griežinėliai švelniai paskrustų ir suminkštėtų, juos apverčiame. |
|
Kai ir kita pusė apkepa įmušame kiaušinius. Labai svarbu, kad trynys nesuplyštų, todėl optimalus kiaušinių skaičius yra 3, nes vienas suplyšta įmušant ir vienas dedant kiauįinienę į lėkštę. |
|
Kiaušinienei iškepus, kai jau visas kiaušinio baltymas bus baltas, o ne permatomas, patiekalą padruskiname ir papipiriname. Tą galima atlikti ir sudėjus į lėkštę. Valgome su šviežiais agurkais arba truputį paraugintais agurkais ir juoda duona. |
Skanaus!