Random Post: Inpils
RSS .92| RSS 2.0| ATOM 0.3
  • Home
  • Apie
  • Kopyraitas
  •  

    Poliklinika

    Maniau, kad manęs jau niekas nebenustebins. Kol neapsilankiau vaiku poliklinikoje, toje pačioje, kurioje lankiausi kai buvau vaikas. Nepasikeite niekas išskyrus plastikinius langus. Viskas taip pat, registratūra su kortelėmis, smirdantys koridoriai ir medinės kėdės juose, kaip mokyklos aktų salėje, gėles, sudužusiais vazonais, apsilupusios sienos. Netgi gydytoja, gydžiusi mane, ta pati.

    Nepasikeitė netgi žmonės registratūroje, aprėkia, kai paskambini telefonu ir registruoja viską popieriniame žurnale. Užsirašyti galima tik savaitei į priekį, nes daugiau linijų žurnale nepribraukyta. Kompiuteris ant stalo atlieka lygiai tokį patį vaidmenį, kaip rododendras ant palangės.

    Užsirašyti pas chirurgą praktiškai neįmanoma, nes neaišku, kada jis atostogaus ir ar neužgers bus  poliklinikoje.

    Dievaži, džiugu, kad tiek pasistūmėjome per 20 metų – plastikiniai langai ir neįjungti apdulkėję kompiuteriai visuose kabinetuose.

    10 komentarų

    1. […] Neskaitant kelių apgriuvusių kiemų, labiausiai laikas sustojęs yra ambulatorinio gydymo įstaigose. Ten net aprėktas registratūroje gali sugrąžinti iš giliausių atminties kerčių paminto […]

    2. Sapnininkas sako:

      Kokiam mieste? Ir kokia poliklinika?

    3. Apyt sako:

      nu žinok kai paskambinu į Vilniaus Antakalnio polikliniką, man sako „Antakalnio poliklinika, Petronėlė klauso“. Pasilabina, net atsisveikina, ir dabar siuntimų neberašo, ten kompuose as juos viskas, dar nelabai moka, jaunesnės moko tas senesnes, bet viskas juda į priekį pastaruoju metu. Prieš metus prasčiau buvo :)
      o į Kauno Šilainių polikliniką išvis galima internetu registruotis

    4. Profilio nuotrauka (antonio) antonio sako:

      Vilniuje, Karoliniškių poliklinika

    5. Profilio nuotrauka (antonio) antonio sako:

      Net sunku patikėti. Matyt viskas priklauso nuo poliklinikos vado

    6. Ieva sako:

      Karoliniškių poliklinika tikrai prastai atrodo, ten prie registratūros nuolat kokie nors bomžai ateina pasišildyti :) Galbūt tai jau vienintelė tokia poliklinika Vilniuje – archeologinė vertybė, sustabdžiusi laiką :) Beje, kitoj gatvės pusėj yra Vilniaus sveikatos namai. Tai privati klinika, tačiau ten yra sutartis su Ligonių kasomis, tai šiek tiek už kažkokias paslaugas reikės susimokėti. Manau, ten būtų maloniau lankytis :)

    7. Profilio nuotrauka (antonio) antonio sako:

      Kažkaip buvom užtikę tuos VSN, bet dar nepasiryžom persirašyti.

    8. eglė sako:

      yra dar karoliniškių šeimos klinika, ten viskas liuks :) o valstybinės tikrai prisiminti nesinori

    9. Valentina sako:

      Ne tik Karoliniskiu. Naujosios Vilnios poliklinikos vaizdas panasus. Po nesenai siautejusio skandalo, kuriame dalyvavo butent siu dvieju Vilniaus rajonu poliklinikos, bande kazka tvarkyti. Sakysiu, jiems nesiseke. Gydytojai gauna pinigus tik uz zmogu, jo nei lanko, nei vaizstu israso. Pas kardiologa uzrasoma po 2 men. Kur logika? O gal man iki to laiko sirdis sustos?! Patikrintas variantas patekti pas seimos daktara be talono – pasakyt, kad bais skausmai pilve, itariu apendicita. Praleidzia visur. Kitaip eisi kita savaite. Geriausiu atveju.

    10. Profilio nuotrauka (antonio) antonio sako:

      Mane nustebino, kai reikėjo užsirašyti pas chirurgą. Sako: „Ne šią savaitę jo nebus“. Aš klausiu, o kada bus: „Nu kol kas nežinom, jis gal atostogaus, skambinkit kitą savaitę bus grafikas“. Kitą savaitę situacija kartojasi.

    Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
    Uždaryti
    Eiti prie įrankių juostos